Cacao en fruitig
Intensiteit 4/5
Rainforest Alliance Certified
Ooit afgevraagd waar de koffienamen van onze koffieblends vandaan komen? We leggen dit graag uit.
Schaduwbomen als basis
Schaduwbomen bij koffieteelt zijn van groot belang. Om meerdere redenen. Zo kan de koffieplant slecht tegen direct zonlicht en produceert hij betere koffie in de schaduw. Maar ook voor de vochthuishouding, bodemverrijking en CO2-opname zijn deze schaduwbomen essentieel. Kortom, een mooie basis voor de nieuwe naamstelling van de koffie!
Dubbele naam voor elke koffie
In totaal hebben we 4 Portugese namen van schaduwbomen gekozen die veel worden gebruikt in de koffiesector: Amora, Albizia, Cedro en Mamao. Elk van deze namen is toegepast voor meerdere koffieblends, waarbij het onderscheid wordt gemaakt in een tweede naamregel. Deze tweede naamregel geeft de intensiteit van de koffie aan. We hebben hierbij 4 gradaties: intense roast, dark roast, medium roast en mild roast.
Cacao en fruitig
Intensiteit 4/5
Rainforest Alliance Certified
Cacao en fruitig
Intensiteit 3/5
Rainforest Alliance Certified
Fruitig en notig
Intensiteit 3/5
Fairtrade en biologisch
Kruidig en cacao
Intensiteit 2/5
Rainforest Alliance Certified
Fruitig en notig
Intensiteit 4/5
Fairtrade en biologisch
Fruitig en notig
Intensiteit 3/5
Fairtrade en biologisch
Fruitig en notig
Intensiteit 2/5
Fairtrade en biologisch
Notig en cacao
Intensiteit 3/5
Rainforest Alliance Certified
Kruidig en cacao
Intensiteit 5/5
Rainforest Alliance Certified
Cacao en fruitig
Intensiteit 5/5
Rainforest Alliance Certified
Kruidig en cacao
Intensiteit 2/5
Rainforest Alliance Certified
Fruitig en notig
Intensiteit 5/5
Fairtrade en biologisch
Fruitig en notig
Intensiteit 3/5
Fairtrade en biologisch